Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Najviša zgrada dobila građevinsku dozvolu
Članak
Objavljeno: 07.06.2013. 14:26

Sky City 

VIDEO: Najviša zgrada dobila građevinsku dozvolu

Kineska tvrtka BSB započinje s gradnjom zgrade od 220 katova koju želi sagraditi za 3 mjeseca.

VIDEO: Najviša zgrada dobila građevinsku dozvolu

Kineska vlada je odobrila projekt tvrtke Broad Sustainable Building (BSB) koja ima ambiciozni plan izgradnje najviše zgrade na svijetu, koja će biti visoka 838 metara, te će se sastojati od 220 katova, a kada bude dovršena u sebi će sadržavati pravi mali grad od 30.000 stanovnika (stanara).

Ono što je još luđe u čitavoj priči je najava BSB-a da će ovaj neboder izgraditi za samo 90 dana montažom unaprijed izrađenih građevnih elemenata.

Izrada tih dijelova će trajati 4 mjeseca, što je dakle više od vremena same izgradnje zgrade, a oni će se početi izrađivati već tijekom ovog mjeseca. Drugim riječima, to bi trebalo značiti da ćemo gotovu zgradu moći vidjeti negdje u siječnju ili veljači 2014. godine.

Što se tiče cijene izgradnje, BSB kaže kako su procijenjeni troškovi u visini od 626 milijuna dolara što nije malo, ali je znatno jeftinije od postojeće najviše zgrade na svijetu Burj Khalifa visine od 828 metara, za čiju su izgradnju vladar Dubaija Mohamed bin Rašid Al Maktum i drugi investitori platili oko 1,5 milijardi dolara.

U međuvremenu, dok čekamo da zgrada pod nazivom Sky City bude izgrađena, vrijedi pogledati "time-lapse" video dolje koji dočarava svu veličanstvenost ovog projekta. 

VIDEO: Izgradnja Sky Citya

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->