Nalazite se
  • Pop Tech
  • US Air Force pokazao novi nuklearni bombarder
Članak
Objavljeno: 10.07.2021. 08:42

B-21 Raider 

US Air Force pokazao novi nuklearni bombarder

Američko ratno zrakoplovstvo pokazalo je digitalni render B-21 Raider bombardera i otkrilo neke informacije o njemu.

US Air Force pokazao novi nuklearni bombarder

B-21 Raider je teški strateški nuklearni bombarder velikog dometa koji je za Američko ratno zrakoplovstvo izradila tvrtka Northrop Grumman u okviru plana američke vojske za modernizaciju američkog nuklearnog vojnog programa.

Mada se projekt iz razumljivih razloga vodi kao najstrože čuvana tajna, US Air Force je odlučio javnosti pokazati jednu render sličicu novog zrakoplova, vjerojatno zbog laganog zveckanja oružjem prema Kini i Rusiji, kako bi "neprijateljske" zemlje vidjele da Amerika i dalje smišlja nove sprave koje bi ih trebale odvratiti od bilo kakvih vojnih akcija u svijetu. 

B-21 Raider

Digitalni render prikazuje nadograđeni "nevidljivi" bombarder s delta krilima iznad baze Edwards u Kaliforniji, gdje ga testira 420-ta testna eskadrila ratnog zrakoplovstva. Zrakoplov bi u operativnu službu trebao ući 2027. godine i dizajniran je da se koristi uz B-52 Stratofortress, B-1 Lancer iB-2 Spirit bombardere. 

Zrakoplov može nositi konvencionalno i nuklearno naoružanje, a opremljen je i sustavima za izviđanje, nadzor, pratnju, elektroničke napade, komunikacije i donosi druge sposobnosti koje se traže u modernom ratovanju.

Jedna od zanimljivosti je što će se moći koristiti s pilotom, ali i bez njega, kao bespilotna letjelica s autonomnim i daljinskim upravljanjem, pa kažu da je ovo prvi leteći robot koji nosi nuklearne projektile.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->