Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Skateboard inspiriran superautomobilom
Članak
Objavljeno: 01.07.2021. 09:51

Hadean 

VIDEO: Skateboard inspiriran superautomobilom

Električni skateboard Hadean - Carbon Street može postići brzinu od 50 km na sat.

VIDEO: Skateboard inspiriran superautomobilom

Australska tvrtka Evolve Skateboards koja već 13 godina proizvodi električne skateboarde, predstavila je svoj novi Hadean Carbon Street skateboard za koji kažu da se temelji na tehnologijama najboljih električnih superautomobila.

Ovaj skateboard je prvi u svijetu čija je šasija izrađena od takozvanog kovanog ugljičnog kompozita (forged carbon fiber), koji se koristi u zrakoplovima i high-end superautomobilima poput Lamborghinija.

Za pogon se brinu dva električna motora na stražnjim kotačima od 3.000 W kojima energiju pruža baterija od 16 AH. Zahvaljujući pogonskim, baterijskim i dizajnerskim rješenjima, Hadean može postići brzinu do 50 km/h i s jednim punjenjem doseći udaljenost do 65 km, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Cijena osnovnog modela iznosi 2.899 dolara, a u ponudi se nalazi i jeftinija inačica s daskom od bambusa koja će vas koštati 2.549 dolara. Zvuči prilično skupo za skateboard (makar i električni), no vjerujemo da će se i za njega naći zainteresiranih "elektroskejtera".Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->