Nalazite se
  • Pop Tech
  • Solarna plutajuća vila, budućnost stanovanja
Članak
Objavljeno: 08.06.2012. 11:07

Solar Floating Resort 

Solarna plutajuća vila, budućnost stanovanja

U ovakvoj "vikendici" osjećat ćete se kao glavni negativac iz filmova o Jamesu Bondu.

Solarna plutajuća vila, budućnost stanovanja

Dizajner Marco Puzzolante će vam za 940 milijuna kuna sagraditi plutajuću vilu Solar Floating Resort koja posjeduje svoj vlastiti energetski sustav baziran na sunčevoj energiji.

Kod stambenog objekta ovog tipa možda je najzanimljivija činjenica što ga ne morate imati postavljenog na jednom mjestu, već ga prema potrebi možete seliti morskim prostranstvima, obzirom da posjeduje vlastiti sustav za plovidbu, što ga djelomično čini vrstom broda

qqq

Puzzolante vjeruje kako će prve plutajuće vile naručiti luksuzni hoteli (prve predbilježbe već stižu), koji će svojim gostima moći ponuditi ribolov i promatranje morskog dna iz "podruma kuće", što će im se dopasti daleko više nego slične usluge koje se nude pomoću jahti.

Svaka "plutajuća vikendica" posjeduje veliku kuhinju, blagovaonicu, salon, podvodni promatrački prostor i upravljačku kabinu, te posjeduje mobilnost jahte u kombinaciji s ultra luksuznim hotelom.

Dizajner je ovaj projekt izradio prema filmskom uzoru iz bondovskog naslova Špijun koji me volio, a podvodni dio prema BBC-evom hitu Octonauts, što ga čini podjednako prepoznatljivim odraslima, kao i njihovoj djeci.

vila 2

Čitava vila je prekrivena "kožom" od fotovoltaičnih panela (solarnih kolektora), koji prikupljaju sunčevu energiju, a ugrađeni energetski sustav je potom pretvara u električnu, te distribuira u dijelove "broda-kuće" prema potrebi.

gggg

Puzzolante kaže kako je Solar Floating Resort "unikatna građevina u kombinaciji integriranog fotovoltaičnog koncepta, stambenog prostora, jahte i podmornice".

Dužina plutajuće vile iznosi dvadeset metara, zamišljena je za boravak do 6 osoba, a u kompletu dolazi s jacuzzijem.

promatracnica

"Solar Floating Resort ujedno predstavlja samoodrživi generator energije, ne zagađuje okoliš, te se uklapa u prirodno okruženje", dodaje Puzzolante, a za sada ne želi otkriti imena prvih kupaca koji su već naručili ove zanimljive plutajuće kuće.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->