Nalazite se
  • Pop Tech
  • Koubachi: WiFi senzor za biljke
Članak
Objavljeno: 22.05.2012. 14:53

VIDEO 

Koubachi: WiFi senzor za biljke

Ovaj senzor će vam na pametni telefon javljati stanje vaše biljke.

Koubachi: WiFi senzor za biljke

Tvrtka Koubachi smatra kako se prema svojim biljkama trebamo brinuti kao prema kućnim ljubimcima. No dok nas psi i mačke znaju lajanjem, režanjem, mijaukanjem, grickanjem i grebanjem upozoriti da im nešto nedostaje, biljke u potpunosti ovise o vašoj odgovornosti i (ne)prisjećanju.

Novi Koubachijev senzor, prema njihovim riječima, "biljkama daje glas", a vama zanimljiv alat koji će vam pomoći u brizi za "slonovu nogu", "krizantemu smrti", "hatačuri krušku" ili neku drugu omiljenu vam biljku, cvijet ili voćku.

Njihov WiFi Plant Sensor sastoji se od "štapa" izgleda golf palice sa senzorom koji zabodete u zemlju pokraj biljke koju želite monitorirati, a on će potom WiFi-em bežično slati podatke na tvrtkine servere u oblaku (Koubachi Cloud), koji će ih analizirati i potom vam na aplikaciju telefona priopćavati ima li vaša biljka dovoljno vode, kolika je temperatura tla u koje je posađena, kao i kakav intenzitet svjetlosti (sunca) ju obasjava.

Pored toga, nakon što u aplikaciju unesete detaljne podatke o biljci koju želite pratiti, dobivat ćete i informacije kada ju je potrebno gnojiti, te eventualno presaditi

Ovaj senzorski sustav je osvojio Red Dot 2012. nagradu za dizajn, a trenutno radi samo s Appleovim iPhone mobitelima. Naručiti ga možete i u Hrvatsku preko njihove web stranice, a koštat će vas 926,40 kuna (122,60 Eura).

VIDEO: WiFi Plant SensorVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->