Nalazite se
  • Pop Tech
  • Robot daje savjete u vezi zdravlja i održavanja kuće
Članak
Objavljeno: 04.06.2012. 13:26

ApriPetit 

Robot daje savjete u vezi zdravlja i održavanja kuće

Toshibin istraživački odjel predstavio desktop robota s kojim ćete razgovarati o svojim problemima.

Robot daje savjete u vezi zdravlja i održavanja kuće

Ako vam se Appleov sustav Siri koji preko iPhonea omogućuje upravljanje i interakciju glasom ne čini posebno atraktivnim, Toshiba Research nudi svoje, prema njima, naprednije rješenje, u obliku ApriPetit desktop robota, koji će u budućnosti biti spojen na sustav u oblaku i koristit će vam kao kućni savjetnik, informativni servis, ili "rame za plakanje".

Daisuke Yamamoto iz Toshiba Research and Development centra, na japanskoj konferenciji robotike i mehatronike (ROBOMEC 2012), prvi je puta javnosti predstavio malog robota, za kojeg vjeruje da bi vrlo skoro mogao stići na komercijalno tržište.

S ApriPetit robotom možete komunicirati glasom, dodirom, te preko njega koristiti razne aplikacije u oblaku, preko kojih ćete dobivati razne podatke i informacije, pretraživati Internet, ili tražiti pomoć za razne stvari.

Stoga će se među aplikacijama naći one preko kojih će vam robot davati savjete kako otkloniti neke manje tehničke kvarove u kući, kako si pomoći u manjim zdravstvenim problemima, a robota ćete moći koristiti i za nadzor kuće i djece (supružnika).

Mada Toshiba za sada ne iznosi previše podataka o tehničkim specifikacijama, Yamamoto kaže kako je u stanju prepoznavati osobe pomoću stereoskopskih kamera, te navodi kako ApriPetitu umjesto termina robot, više odgovara izraz "robotsko prenosivo interaktivno sučelje", a kao veliki adut navodi kako su inženjeri puno pažnje posvetili tome da čim više djeluje kao da ima "srce i dušu".

Nadamo se kako će Toshiba uskoro pokazati neki video iz kojeg bismo mogli vidjeti koliko ta priča drži vodu i možemo li ApriPetita doista smatrati novim ukućanom.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->