Nalazite se
  • Pop Tech
  • Nokia se povlači s japanskog tržišta
Članak
Objavljeno: 10.07.2011. 12:28

Nokia 

Nokia se povlači s japanskog tržišta

Finski telekomunikacijski velikan Nokia je obznanio da napušta japansko tržište.

Nokia se povlači s japanskog tržišta

Finski telekomunikacijski velikan Nokia je obznanio da napušta japansko tržište. Nokijini mobilni uređaji su u zemlji izlazećeg sunca izgubili bitku sa sve popularnijim pametnim telefonima.
Finska tvrtka je na japanskom tržištu otvorila dućane u kojima je prodavala samo luksuzne mobitele pod robnom markom Vertu, čije cijene su se kretale i do 20 milijuna Yena (cca 173.000 eura). U Japanu je imala četiri trgovine, a zadnju će zatvoriti krajem ovog mjeseca.

 Nokia se u Japanu nikada nije dobro prodavala, glavni igrač na tom tržištu je Apple 

Nokijini telefoni u Japanu zapravo nikad i nisu bili popularni. Glavni igrač na japanskom tržištu mobilnih telefona je američki Apple.

Proteklog je mjeseca Nokia upozorila da je u drugom tromjesečju zabilježila znatno slabiju prodaju od očekivane, a slabijim rezultatima doprinijela je sve oštrija konkurencija.

Od 1998. Nokia je vrijedila za najvećeg svjetskog trgovca mobitela, a u prvom tromjesečju ove godine tu je titulu preuzeo upravo Apple.

Nokijin udio na tržištu i dalje opada. U prvom tromjesečju je iznosio 29 posto, što je najmanje od kraja devedesetih prošlog stoljeća. Finska tvrtka zasad nije bila sposobna uspješno se suočiti s modernim izazovima kao što su pametni telefoni.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Japan mobitel Apple Nokia Finska Vertu
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->