Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.06.2011. 10:50

Nokia 

Nokia negira preuzimanje od Microsofta

Nakon što je vijest o preuzimanju obišla svijet nekoliko puta, napokon se oglasila i Nokia.

Nokia negira preuzimanje od Microsofta

Glavni izvršni direktor finskog proizvođača mobilnih telefona Nokia Stephen Elop je kao neutemeljene odbacio neslužbene informacije da se američki proizvođač programske opreme Microsoft dogovorio o kupnji Nokijine jedinice za mobilnu telefoniju.
“Ne održavaju se nikakvi pregovori. Glasine su bez osnove,” rekao je na tehnološkoj konferenciji D9 koja se održava u Rancho Palos Verdesu u Kaliforniji prvi čovjek najvećeg proizvođača mobitela na svijetu kojem se u zadnje vrijeme znatno smanjuje tržišni udio.

Internetska stranica Boy Genius tj. BGR.com je objavila da se po informacijama upućenih Microsoft dogovorio da će za 19 milijardi dolara kupiti Nokijinu jedinicu za mobilne telefone.
Nokia je zaposlila Elopa, bivšeg menadžera u Microsoftu, na položaj glavnog izvršnog direktora u rujnu, da bi u veljači Nokia najavila da napušta svoj operativni sustav za pametne mobilne telefone i da će umjesto njega koristiti Microsoftov sustav Windows Phone. Elop je u okviru konferencije rekao i da će prvi Nokijin pametni mobilni telefon sa sustavom Windows Phone 7 na tržište doći u zadnjem tromjesečju ove godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->