Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.05.2011. 12:40

Ovi 

Nokia napušta robnu marku Ovi

Ovi se nije pokazao kvalitetnom konkurencijom Appleovom iTunes Storeu

Nokia napušta robnu marku Ovi

Nokia napušta robnu marku svojih mobilnih usluga Ovi, koja je doživjela samo skroman uspjeh. Najveći proizvođač mobilnih telefona ovu će platformu odsad voditi pod markom Nokia.

Postupak preimenovanja bit će zaključen do kraja 2012. godine, a sve usluge će zadržati, objavila je njemačka novinska agencija dpa. Nokia je platformu pod nazivom Ovi (na finskom vrata) uspostavila 2008. godine, ponajprije kao odgovor na uspješnu Appleovu internetsku trgovinu iTunes Store.

 za razliku od usluge Ovi, robna marka Nokia je poznata i popularna širom svijeta 

Jerri DaVard

Ovi osim programa za pametne telefone nudi glazbu i igre, no sa znatno manjim uspjehom od Appleove aplikacije ili aplikacije Android Market za telefone s Googleovim operativnim sustavom Android. Pod markom Ovi moguće je pronaći i široku ponudu Nokijinih navigacijskih usluga.
Nokiju i njezin operativni sustav Symbian, koji su nekoliko godina bili vodeći na brzo rastućem tržištu pametnih telefona, sustav Android već je prestigao. Prvi čovjek koncerna Stephen Elop je stoga sklopio tijesnu suradnju sa svojim nekadašnjim poslodavcem Microsoftom. U Nokijine pametne telefone ubuduće će ugrađivati Microsoftov operativni sustav Windows Phone.
Postupak postupnog preimenovanja usluge Ovi u Nokiji je počeo u lipnju, najavila je direktorica za marketing u finskoj tvrtki Jerri DeVard. Robna marka Nokia je poznata i popularna širom svijeta, pojasnila je odluku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi mobitel Apple Android Nokia Ovi
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->