Nalazite se
  • Pop Tech
  • Musk želi napraviti Bondov automobil-podmornicu
Članak
Objavljeno: 20.10.2013. 13:24

Lutus Esprit S1 

Musk želi napraviti Bondov automobil-podmornicu

Elon Musk kupio Bondov automobil iz filma i želi ga pretvoriti u pravo amfibijsko vozilo.

Musk želi napraviti Bondov automobil-podmornicu

Ako spadate među poklonike James Bond serijala, vjerojatno vam nije promakao film Špijun koji me volio iz 1977. godine, u kojem je James Bond, kojeg je tada tumačio Roger Moore, vozio automobil Lotus Esprit S1, kojeg je Q osim uobičajenom paletom projektila opremio amfibijskom sposobnošću i to na taj način da se mogao kretati ispod površine vode poput prave male podmornice (video dolje).

Kada je nedavno objavljeno da je originalni automobil, odnosno rekvizit iz filma prodan na aukciji za vrtoglavih 866.000 dolara nepoznatom kupcu, nitko nije obraćao previše pažnje na to.

Međutim, ubrzo je otkriveno da je kupac automobila veliki vizionar i biznismen Elon Musk, pa priča dobiva potpuno drugu dimenziju.

elon musk kupio bondovog lotusa

Lotus Esprit S1 za kojeg je Musk platio 866 tisuća dolara.

Naime, Musk se povodom ove kupnje oglasio rekavši da je kao klinac često maštao o ovom automobilu, no tada se jako razočarao spoznavši da takvo vozilo ne postoji, odnosno da se radi o specijalnim efektima.

Stoga je sada odlučio kupiti tog Lotusa, te ga modificirati električnim motorom Tesla Motorsa i drugim sustavima, kako bi postao stvarna automobil-podmornica.

Obzirom da Musk nije do sada bio poznat kao kolekcionar ovakvih stvari, nekako nemamo osjećaj da se šali, pa se uopće ne bismo začudili da Bondov Lotus jednog dana izroni negdje pored Trumbićeve obale u Splitu i potom se odveze do Poljuda na utakmicu Hajduka. 

Izvor: Jalopnik 

VIDEO: Bondov Lotus Esprit S1 iz filma Špijun koji me volio

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->