Nalazite se
  • Pop Tech
  • Metalna zrna kave održavaju piće toplim
Članak
Objavljeno: 05.05.2011. 00:36

Coffee Joulies 

Metalna zrna kave održavaju piće toplim

Američki izumitelji Dave&Dave proizveli su metalna zrna koja vam brzo ohlade vruću kavu i potom je dugo drže na istoj temperaturi.

Metalna zrna kave održavaju piće toplim

Dvoje mladih američkih izumitelja koji se nazivaju Dave&Dave izumili su sustav za brzo smanjivanje temperature vrućih napitaka na optimalnu za konzumaciju, da bi ih potom održavao dugo vremena toplima. Proizvod imena Coffee Joulies predstavlja metalne nepropusne kontejnere oblika zrna kave u kojima se nalazi poseban PCM materijal (Proprietary Phase Change Material), čija je točka taljenja 60 stupnjeva celzijusa. Kada se zrno stavi u vruću kavu materijal se topi i apsorbira veliku količinu topline. Čim temperatura kave počne padati ispod 60 stupnjeva PCM oslobađa toplinu, čime kavi istu temperaturu održava puno dulje.

 Zrna Coffee Joulies mogu se koristiti i za brzo hlađenje juhe 

Proizvođači navode kako će u običnim šalicama ta optimalna temperatura potrajati tek nekoliko minuta dulje, jer dolazi do gubitka topline zbog strukture šalice i otvorenog prostora na vrhu, dok će u termos bocama potrajati čak do 5 sati.

Kako kažu, prodaja Coffee Joulies će krenuti vrlo brzo, osnovni paket s platnenom vrećicom u kojoj se nalazi 5 zrna će koštati 50 dolara, dok će u ponudi biti i posebni paketi koji će uključivati i termos bocu. Svi koji se logiraju na njihovu web stranicu i pokažu interes za Coffee Joulies dobit će obavijest o načinu kupnje i isporuke.

Osim brzog hlađenja i održavanja temperature toplih napitaka, Coffee Joulies se može koristiti i u druge namjene, recimo za brzo hlađenje jela. U zdjelu kipuće juhe ubacite nekoliko zrna Coffee Joulies i možete ju vrlo brzo poslužiti i konzumirati, bez rizika da si opečete jezik. Zrna su dovoljno velika da vam se ne može desiti da ih slučajno progutate, a izrada od kvalitetnog nehrđajućeg čelika im osigurava veliku trajnost.

VIDEO

Demonstracija kako funkcioniraju zrna Coffee Joulies u temperaturnoj usporedbi vrućih napitaka.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->