Nalazite se
  • Pop Tech
  • Frižider predlaže što kuhati
Članak
Objavljeno: 21.04.2011. 22:20

Koreja 

Frižider predlaže što kuhati

Komunicirajte pametnim telefonom sa svojim frižiderom

Frižider predlaže što kuhati

Južnokorejska kompanija LG Electronics na tržište je izbacila nesvakidašnji proizvod, frižider koji vam između ostalog predlaže recepte za kuhanje ukusnih jela od namirnica koje se nalaze u njemu..

LG će u Južnoj Koreji i Sjevernoj Americi do kraja godine početi prodaju ovih frižidera, ali i perilica rublja i drugih kućanskih aparata s inovativnim "pametnim" funkcijama. Time će nastaviti konkurentsko nadmetanje s kompanijama poput Samsunga i Whirlpoola, objasnio je Lee Young-Ha, predsjednik odjela za kućne aparate.

"Do kraja godine, kad predstavimo cijelu liniju ovih proizvoda, kupci će se moći povezivati svojim aparatima u bilo koje doba i uživati u većoj udobnosti njihovog korištenja, te velikom napretku u domeni uštede energije i vremena", navodi Lee.

 frižider javlja što se sve nalazi u njemu, na kojem mjestu i kada kojoj namirnici istječe rok uporabe 

Pametni frižider nudi tri razine uštede energije, kao i sustav koji korisnicima govori što se nalazi u njemu, na kojem mjestu, te kada nekoj namirnici istječe rok upotrebe.

Informacije se primaju putem smartfonea ili tablet računala, a ovaj inovativni frižider čak nudi i recepte za spremanje zdravih obroka koji se baziraju na namirnicama koje se nalaze u njemu.

Frižider će koštati oko 3,6 milijuna vona, odnosno 3.296 dolara (16.723 kn), a LG trenutno još nema u planu njegovu globalnu promociju i prodaju.

"Kad je 2000. naša kompanija predstavila frižider koji se spaja na internet, nije naišla na posebno oduševljenje kod kupaca, no sada je situacija drugačija. Wi-Fi radi svuda, smartfoneovi su uobičajeni, a cijene pristupačnije", optimističan je Kim Jung-Su, potpredsjednik LG-evog odjela za kućanske aparate.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->