Nalazite se
  • Pop Tech
  • Intel Atom će voziti Nissan automobile
Članak
Objavljeno: 06.04.2012. 13:31

NY Auto Show 

Intel Atom će voziti Nissan automobile

Intel je danas objavio kako će njihovi procesori pogoniti informativno-zabavne sustava Nissana.

Intel Atom će voziti Nissan automobile

Iduće godine će se u high-end (čitaj luksuznim) automobilima Nissana nalaziti informativno-zabavni sustav koji će biti pogonjen Intelovim Atom procesorom. Ova informacija je objavljena danas na Međunarodnom auto showu u New Yorku.

Sustav pod nazivom IVI (in-vehicle infotainment system), će se također ugrađivati i u nove Nissanove električne automobile Infiniti LE, čiji koncept je također prikazan na sajmu u New Yorku. Posjetitelji sajma su u konceptualnom automobilu mogli vidjeti ugrađeni dual-IVI sustav, koji se sastoji od dva ekrana, a povezan je u čitav eko-sustav automobila, pa će između ostaloga omogućiti multitasking, odnosno slanje prometnih i navigacijskih informacija u isto vrijeme dok vozač uživa u zabavnim opcijama, koje uključuju prikaz filmova za putnike.

infiniti le koncept

Infiniti LE će imati dual IVI sustav koji zajednički razvijaju Nissan i Intel.

Intel i Nissan na ovom sustavu rade zajednički unutar Intelovog istraživačkog centra Intel Labs, a razvijaju se sustavi koji će u automobile integrirati servise u oblaku, video nadzor, te pristup i upravljanje raznim funkcijama automobila putem pametnih telefona.

Korisnici će između ostaloga moći dobivati obavijesti na mobitel kada im je automobil udaren na parkiralištu, a ukoliko zakasne na poprište nemilog događaja, imat će snimke kamere koja će lijepo uslikati vozilo "zločinca".

LE koncept sadrži i mogućnost bežičnog napajanja, s čime će se također moći upravljati putem aplikacije za tablet ili pametni telefon, kao što je trenutno slučaj s njihovim automobilom Nissan Leaf.

Infiniti LE bi se trebao početi proizvoditi 2015. godine, a Nissanov i Intelov sustav nije jedini koji se nalazi na tržištu. Superautomobil Lamborghini Aventador posjeduje sličan sustav koji je pogonjen Nvidijinim Tegra 3 procesorom, a sličan sustav će se naći i u budućim modelima Audija.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel Nissan atom Infiniti LE dual IVI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->