Nalazite se
  • Pop Tech
  • I Lincoln prelazi na isključivo električne aute
Članak
Objavljeno: 16.06.2021. 13:34

Lincoln 

I Lincoln prelazi na isključivo električne aute

Lincoln je još jedno poznato ime iz autoindustrije koje se zavjetovalo da će do 2030. godine u ponudi imati samo električna vozila.

I Lincoln prelazi na isključivo električne aute

Proizvođač automobila Lincoln Motor Company odlučio je slijediti stope Forda pod čijom se kapom nalazi još od davne 1922. godine, izjavom da će u potpunosti elektrificirati svoju čitavu liniju vozila do 2030. godine, a do 2025. će električni automobili činiti najmanje 50 posto njegove ukupne proizvodnje.

No prije nego što se ostvare ti ambiciozni planovi, Lincoln planira lansirati svoj prvi potpuno električni auto iduće godine, čija će mu tehnološka platforma predstavljati osnovu za razvoj čitave linije EV-a.

zephyr-reflection-preview-car-5

Prvi potpuno električni Lincoln će biti razvijen prema konceptualnom modelu Lincoln Zephyr Reflection, koji je prikazan na Auto Showu u Šangaju u travnju ove godine.

Osim električnog pogona Lincoln razvija i druge tehnologije, koje uključuju Lincoln Intelligence System za povezana vozila, odnosno sustav koji će omogućiti bežične softverske nadogradnje baterija, pogona i računalnih sustava putem servisa u oblaku.

zephyr-reflection-preview-car-4

Pored toga Lincoln će uskoro predstaviti i ActiveGlide, sustav za asistenciju u vožnji, odnosno autopilota koji će funkcionirati samo na odabranim autocestama, a sva njegova buduća vozila će dobiti i digitalnu platformu Android Auto. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->