Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kreće prodaja nabrijanog auta Model S Plaid
Članak
Objavljeno: 11.06.2021. 11:12

Tesla 

VIDEO: Kreće prodaja nabrijanog auta Model S Plaid

Specijalna inačica Model S automobila s oznakom Plaid u stanju je od nule do stotke doći za 1,99 sekundi.

VIDEO: Kreće prodaja nabrijanog auta Model S Plaid

Elon Musk i njegova tvrtka Tesla, live video streamingom su održali događanje povodom početka prodaje Model S Plaid električnog automobila, koji će se prodavati po gotovo dvostrukoj cijeni u odnosu na osnovni model.

Kako bi uvjerio javnost i medije da je cijena od 122.990 američkih dolara opravdana, odnosno da Plaid donosi doista veliko poboljšanje u odnosu na osnovni model koji se prodaje po cijeni od 72.990 dolara, Musk je ukazao da se radi o vozilu s tri motora koji pokreću svaki pojedinačni kotač, za razliku od dva koliko ih ima "obični" Model S. 

Veći broj motora donosi povećanje snage na 1.020 konjskih snaga, što mu omogućuje fantastično ubrzanje od nule do stotke za samo 1,99 sekundi, a to prema Musku čini Plaid serijskim automobilom s najvećim ubrzanjem na svijetu.

Doduše, to Mate Rimac kaže i za Neveru, ali Musk očito nije pratio ili se pravi da nije pratio predstavljanje novog hrvatskog hiperautomobila koji je u stanju četvrt milje prijeći za manje od 9 sekundi, dok Plaid to može za 9,23 sekunde. 

tesla s plaid 2

Musk je ukazao i na to da Plaid ima mogućnosti potpuno autonomne vožnje, pa njegovi sustavi uključuju autonomnu navigaciju i autopilota, sustav za promjenu prometnih trakova, računalo koje je u stanju samostalno voziti auto i sustav koji prati svjetla na semaforima i prometne znakove, a tijekom ove godine dobit će softversku nadogradnju koja će mu omogućiti autonomnu vožnju na gradskim prometnicama.

Musk je rekao da su prva 23 vozila već izašla s proizvodne trake i spremna su za isporuke kupcima.  

Snimku čitavog događanja možete pogledati u ovom videuVezani sadržaji
Ključne riječi Tesla Elon Musk Model S Plaid
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->