Nalazite se
  • Pop Tech
  • Hrvatski Saint Kotar dobio novi poster i poboljšanja
Članak
Objavljeno: 02.12.2020. 09:35

Red Martyr Entertainment 

Hrvatski Saint Kotar dobio novi poster i poboljšanja

Nakon uspješne crowdfunding kampanje, rad na horror avanturi smještenoj u Gorski Kotar ide dalje.

Hrvatski Saint Kotar dobio novi poster i poboljšanja

Marko Tominić, direktor i osnivač hrvatskog game developerskog studija Red Martyr Entertainment, ovog je ljeta uspješno proveo crowdfunding kampanju na Kickstarteru, prikupvši sredstva za dovršetak igre Saint Kotar: : The Yellow Mask, čiji smo "prolog-demo" imali prilike odigrati i uvjeriti se da se radi o doista obećavajućoj igri, koja je posebno zanimljiva jer joj je radnja smještena u Gorski Kotar.

Marko nas je obavijestio da se rad na igri odvija nesmetano i svakim danom dolaze neka poboljšanja, a većinu njih razvijaju upravo na odazivu i interesu igrača.

„Vidimo velika poboljšanja u svim segmentima igre. Rad na unaprjeđenju tehničkog dijela čini čuda; animacije su puno uglađenije i brže, igra je znatno optimiziranija (kraće vrijeme učitavanja), a ujedno sada imamo na raspolaganju i više tehnika kako ispričati priču: cutscene i close-up scene.

Saint_Kotar_New_UI_dialog

Također smo započeli s redizajniranjem korisničkog sučelja i naracijom kako bi stvorili ugodnije iskustvo za igrača. Budući da ovaj ogromni redizajn uključuje sadržaj s početka igre, kada za to dođe vrijeme, besplatno ćemo ponovno izdati prolog Saint Kotar: The Yellow Mask. Slušati igrače je najvažnija stvar koju morate činiti kao studio. Njihove povratne informacije osnova su našeg rada i redizajna.”, ističe Marko Tominić.   

Red Martyr Entertainment ujedno je predstavio i novi službeni poster za Saint Kotar, a manjim dijelom je također izmijenjen i logotip igre.

„Ukratko rečeno, vjerujemo da novi poster bolje predstavlja igru te je vizualno privlačniji od starije verzije. Mračniji je, usklađeniji s pričom i pun skrivene simbolike. Na posteru se ništa ne nalazi kako bi izgledalo ljepše, svaki element i detalj postoje s razlogom.”, kaže Tominić. 

Ako vam nije poznato, Saint Kotar je psihološka horror avantura smještena u drevni ruralni grad na području Hrvatske. Igrači preuzimaju ulogu dvojice pobožnih ljudi koji pokušavaju razotkriti zastrašujuću istinu iza okultnih događaja mjesta i nestanka njihove rođakinje.

Igra izlazi u kolovozu 2021. godine na Steam, GOG, Nintendo Switch, Playstation i Xbox platformama s glasovima i tekstom na engleskom te dodatnim tekstovima na francuskom, talijanskom, njemačkom, španjolskom i ruskom jeziku. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->