Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.10.2018. 13:18

TouchFokus 

Hi Tech progresivne naočale

TouchFokus naočale mijenjaju fokus iz dalekovidnog u kratkovidni na pritisak dodirne površine.

Hi Tech progresivne naočale

Progresivne naočale koje omogućuju da s istim parom leća dobro vidite na daleko i na blizu postoje već jako dugo, no ponekada vam je teško i nespretno pogledom pronaći mjesto u koje trebate gledati kako biste si izoštrili sliku na potrebnu udaljenost.

Japanska tvrtka Mitsui Chemicals u suradnji s dizajnerskim studijem IDEO stoga je razvila TouchFokus dioptrijske naočale koje omogućuju to isto uz pomoć elektronike.

Naočale omogućuju pogled na daljinu, no kada dotaknete dodirnu senzorsku površinu na desnoj dršci, tekući kristali smješteni u donju polovicu leća promijeniti će svoju poziciju, odnosno promijeniti fokus na tom području i omogućiti korisniku da vidi objekte koji su mu blizu.

TouchFokus

Isto tako, ako recimo nakon čitanja Vidija želite vratiti dioptriju na svoju uobičajenu, ponovnim pritiskom senzora ponovno ćete vidjeti dobro na veće udaljenosti i to kroz čitavu površinu stakala.

Dizajnerski studio IDEO razvio je više vrsta okvira i oblika stakala kako bi TouchFokus naočale imale i "fashion" izgled, no za sada ih je moguće kupiti samo u Japanu i Kini

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->