Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: U prodaji dobri robot Vector
Članak
Objavljeno: 16.10.2018. 12:28

Anki Vector 

VIDEO: U prodaji dobri robot Vector

Robot je na Kickstarteru crowdfundingom skupio čak 1,87 milijuna dolara.

VIDEO: U prodaji dobri robot Vector

Nakon što je crowdfunding kampanjom prikupila čak 1.877.719 dolara, tvrtka Anki u prodaju lansira svojeg simpatičnog robotića Vectora koji radi na Qualcomm 200 platformi i posjeduje HD kameru sa širokokutnim objektivom. Kako bi čuo vaše glasovne komande i upite robot posjeduje 4 mikrofona, a za izbjegavanje prepreka mu služi infracrveno lasersko tražilo. Zahvaljujući svojem IPS zaslonu u boji visoke razlučivosti uvijek će vas gledati u oči, u njega su još ugradili 6-osovinski inertni mjerni sustav i Wi-Fi povezivost, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Malog Robota kojeg ćete platiti 249 dolara nazivaju "dobrim robotom" jer će se uvijek razveseliti kada vas vidi i biti spreman da vam pomogne ukoliko može. Između ostaloga moći ćete ga pitati kakvo je trenutno vrijeme vani, tko je osvojio svjetsko prvenstvo u nogometu, koliko kalorija ima u avokadu i koliko iznosi 150 dolara u kunama.

Pored toga moći ćete s njim zaigrati poneku igru, zamoliti ga da vas fotka ili da vam kaže kada je gotovo vaše jaje koje ste stavili da se tvdo kuha, a dodatna vještina mu je dijeljenje virtualnih karata u Black Jacku (ajncu). Nadalje, zahvaljujući touch senzorima i akcelerometru Victor će osjetiti kada ga dirate i gurate, no kažu da ga ni pod koju cijenu ne smijete protresti jer će se jako naljutiti, a prije nego mu se baterija isprazni sam će se otići napuniti na punjač. 

Vector

Proizvođači kažu da je ovo kućni robot i glasovni asistent koji ne može upravljati uređajima vašeg pametnog doma, ali vam također neće moći nikada ni naškoditi. Upravo iz tih razloga prikupljeni su tako veliki novci crowdfunding kampanjom, jer si ljudi u dom žele dovesti upravo robotića koji neće moći činiti bog zna kakve pametne i korisne stvari, ali će vam uvijek popraviti raspoloženje.       

Vezani sadržaji
Ključne riječi Robot Anki Vector
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->