Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.02.2017. 15:00

Uber 

Uberovi auti mapiraju na pet kontinenenata

Uber želi mapirati čitav svijet i to preciznije od Googlea.

Uberovi auti mapiraju na pet kontinenenata

Nakon što njegovi automobili za mapiranje već krstare Amerikom, Australijom, Europom (Velika Britanija) i Afrikom, Uber je objavio kako je započeo mapiranje i kartografiranje prvog azijskog grada, Singapura, čime se proširio na 5 kontinenata.

Mada je ovo još jako daleko od Googlea, jer su na tim kontinentima u sustavu mapiranja zastupljeni tek poneki gradovi, očita je namjera Ubera da iskoristi svoj prijevoznički sustav za izradu mapa na kojima će se vidjeti puno više detalja i podataka u odnosu na Gooleove karte. Između ostaloga, na Uberovima mapama će se nalaziti prometni znakovi i točne strane zgrada pred koje će vas dostavljati, a plan je da se flota vozila za mapiranje stalno povećava.

Uberovi specijalni auti za mapiranje će razvoziti putnike kao i obični, no usput će i mapirati pomoću ugrađene opreme za snimanje. Uber kaže da će svi podaci o putnicima koji će biti voženi tijekom mapiranja biti izbrisani i da ničim neće biti narušena nečija privatnost.   

Obzirom da Uber želi postati i prva taksi služba s autonomnim vozilima, a u Singapuru već dobiva konkurenciju, očito je da se mapiranje vrši i za te potrebe. Hoće li i kada Uberovi auti s opremom za mapiranje zalutati u naše krajeve za sada nije poznato.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google mapiranje Singapur Uber
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->