Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Putnički dronovi u Dubaiju već ovog ljeta
Članak
Objavljeno: 14.02.2017. 13:23

Ehang 184 

VIDEO: Putnički dronovi u Dubaiju već ovog ljeta

U arapskom gradu bogatstva i budućnosti započet će doba osobnih letećih vozila.

VIDEO: Putnički dronovi u Dubaiju već ovog ljeta

Na ovogodišnjem World Government Summitu u Dubaiju, tamošnja Agencija za ceste i transport objavila je kako će u srpnju ove godine u regularnu uporabu ući kineski EHang 184 putnički dron jednosjed, koji će ovom nevjerojatnom gradu ponuditi još jednu futurističku atrakciju.

Prema navodima proizvođača, dron će vam omogućiti 25 minuta leta uz maksimalni domet od 50 km, s time da će osoba smjeti težiti do 130 kg, a u svojoj će prtljazi moći nositi samo mali kovčežić.

EHANG 184 specifikacije

Obzirom da je dron potpuno autonoman, putnici će samo trebati odrediti svoju destinaciju i privezati se prije leta, a potom će upravljanje preuzeti kontrola na zemlji koja će imati komunikaciju s letjelicom putem 4G mreže, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Vlasti dvomilijunskog glavnog grada emirata Dubaija kažu da će oni biti prvi u svijetu koji će dozvoliti prijevoz putnicima autonomnim letećim dronovima, no EHang već čeka i odobrenje američke agencije za civilno letenje FAA kako bi se putnički dronovi mogli legalizirati i u saveznoj državi Nevadi, pa je za očekivati da će osim iznad Dubaija letjeti i iznad Vegasa.

U svakom slučaju, doba putničkih dronova je očito započelo. Dobrodošli u budućnost!

Vezani sadržaji
Ključne riječi Dubai dron putnički ehang 184
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam