Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.07.2022. 10:54

Lock screen 

Reklame stižu na lock screen vašeg telefona

Zaključani zasloni naših telefona postaju nova meta oglašivača i marketinških agencija.

Reklame stižu na lock screen vašeg telefona

Uskoro će prva stvar koju ćete vidjeti na zaključanom ekranu vašeg telefona kada ga uzmete u ruku biti reklama nekog oglašivača koji se neće ustezati platiti takvu vrstu marketinga.

Čak što više, glavni poslovni model brojnih marketinških tvrtki i agencija biti će upravo takva vrsta oglašavanja, jer je procijenjeno da svaki korisnik svaki dan u prosjeku uzme telefon u ruku više od 50 puta, pa će toliko puta pogledati zaslon prije nego što ga otključa i počne koristiti za nešto konkretno.

Jedna od prvih tvrtki koja se time bavi je američki Glance koji se već naziva "lock screen content tvrtkom" i trenutno se nalazi u pregovorima s američkim teleoperaterima kako bi kroz iduća dva mjeseca lansirao oglašavanje na nekim Android telefonima.

Tvrtka doduše to ne naziva marketingom jer svoj sustav za prikazivanje sadržaja na lock-screenu brani činjenicom da se na zaključanim zaslonima mogu naći brojne korisne stvari poput naslova udarnih vijesti, videa, kvizova, glazbenih događanja, igara i fotografija. To nazivaju "glancesima", no dakako da se tu nalazi i obilje oglasa, jer su oni glavni izvor prihoda. U osnovi ovo nije nešto potpuno novo jer se radi o svojevrsnom proširenju sustava notifikacija koji postoji na brojnim uređajima.

Glance je podružnica indijske tehnološke tvrtke inMobi Group koja surađuje s brojnim velikim proizvođačima telefona, uključujući Samsung i Xiaomi, a njezin softver je ugrađen u više od 400 milijuna telefona u Aziji. Pored toga, tvrtka ima i velika imena među investitorima, koja uključuju Google i Petera Thiela.

U osnovi, korisnike vjerojatno neće smetati "glancesi" na zaključanim ekranima ukoliko će na njima prevladavati korisni sadržaji, jer više neće trebati svaki puta otključavati telefon i ulaziti u aplikacije da bi saznali koje su nove vijesti ili informacije u vezi glazbenika, filmova, igara i drugih sadržaja koji ih zanimaju, pa ih neće smetati poneki oglas ukoliko će biti diskretno postavljen.

Pored toga, svi će korisnici imati priliku personalizirati svoj telefon, pa će u postavkama imati mogućnost jednostavnog uklanjanja "glancesa" sa zaključanih ekrana ako će ih baš toliko smetati.

Eto vam nove poslovne ideje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi oglašavanje lock screen Glance
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->