Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.07.2022. 18:16

Notch 

Izraelski startup osigurava Instagram račune

Ako vam netko hakira račun, osiguravajuća kuća će vam isplatiti premiju i nastojati povratiti kontrolu nad računom.

Izraelski startup osigurava Instagram račune

Hakiranje računa društvenih mreža je nezgodna stvar koja posebice pogađa one korisnike koji doslovce žive od prikazivanja sponzorskih sadržaja. Ako netko primjerice nekom influenceru s više stotina tisuća ili milijuna pratitelja hakira račun, gubici  mogu biti astronomski.

Izraelski startup Notch želi pomoći svim "instagramerima" osiguravanjem njihovih računa po cijeni mjesečne pretplate već od 8 dolara na više. Korisnici koji sklope ugovor s osiguravateljem, u slučaju hakiranja računa dobit će premiju čija visina ovisi o svoti na koju su osigurani. Pored toga Notch će im ujedno pomoći da povrate kontrolu nad svojim računom.

"Gledamo broj pratitelja, angažman, odakle je publika, vertikalu u kojoj influencer radi, koliko objava mjesečno ta osoba obično postavi, koliko je od njih sponzoriranih objava…" objašnjava izvršni direktor Rafael Broshi. S tim informacijama Notch može procijeniti koliko sponzoriranog sadržaja kreator objavi mjesečno i koliko bi novaca netko tog kalibra zaradio na svakoj objavi. Tada tvrtka može izračunati mjesečnu naknadu za pokriće osiguranja računa.

Važna stvar kod Notcheovog osiguranja je da pokriva samo hakiranje. Neki kreatori sadržaja, posebice oni iz marginaliziranih zajednica, suočavaju se s ciljanim uznemiravanjem na Instagramu, što uključuje uzastopne prijave neprimjerenih sadržaja na njihovim profilima. To može dovesti do privremene, kraće ili duže suspenzije računa, što influencerima također stvara gubitke, no Notch to neće pokriti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Instagram Notch osiguranje
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->