Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Sony i Honda osnivaju tvrtku za električne automobile
Članak
Objavljeno: 06.06.2022. 13:54

Partnerstvo 

Sony i Honda osnivaju tvrtku za električne automobile

U okviru nove tvrtke Honda će biti posvećena proizvodnji vozila, a Sony za platformu mobilnih servisa.

Sony i Honda osnivaju tvrtku za električne automobile

Sony i Honda nedavno su objavili planove o zajedničkoj proizvodnji električnih automobila, a sada najavljuju da će svoju suradnju pretvoriti u izdvojeni biznis, odnosno u okviru zasebne tvrtke koja će se baviti tom djelatnošću.

Dok će Honda biti zadužena za proizvodnju vozila, Sony će proizvoditi platformu za mobilne servise koju je razvio za svoj prototip automobila Vision S.

Sonyev predsjednik i CEO Kenichiro Yoshida za Nikkei je izjavio da obje tvrtke dijele mišljenje da je dugoročno bolje učiniti zajedničko poslovanje neovisnim, umjesto da se stavlja pod tvrtke Sony ili Honda.

Osim ovoga Yoshida nije otkrio više detalja, ali je rekao da postoji mogućnost da tvrtke prodaju udjele u zajedničkoj tvrtki i oglase inicijalnu javnu ponudu. "Nadam se da ću u nekom trenutku u bliskoj budućnosti moći malo pričati o tome", dodao je Yoshida.

Prošle godine, Honda je najavila planove za prebacivanje čitave proizvodnje automobila na električna vozila s gorivim ćelijama do 2040. Kao dio toga, uložit će 40 milijardi dolara i lansirati 30 novih EV-a do 2030, a još nije jasno kako će se Sony uklopiti u te planove.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony Hyundai električni auti
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->