Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.07.2016. 16:56

Robot ubojica 

Policija robotom ubila snajperista u Dallasu

Nakon neuspješnih pregovora, policija uputila robota ka sumnjivcu i detonirala bombu koju je nosio.

Policija robotom ubila snajperista u Dallasu

710 Kobra je jedan od robota namijenjenih policiji i vojsci, no nije poznato je li upravo on zaslužan za eliminaciju sumnjivca u Dallasu. 

Nije nam poznato jesu li policijski roboti do sada već ubili neku osobu, no policija grada Dallasa je prva koja je to otvoreno priznala. Nakon pucnjave u kojoj je pet policajaca ubijeno, a šestero ranjeno, policija je pokušavala pregovarati sa sumnjivcem koji se nalazio u jednoj javnoj garaži u centru grada, no svi pregovori su propali, pa je donijeta odluka da ga se ukloni na bilo koji način, pod uvjetom da se više ne riskira život niti jednog policajca.

Nakon toga, policija je u smjeru osumnjičenika poslala robota opremljenog eksplozivom, te ga je detonirala u njegovoj blizini.

Ovo je potvrdio šef policije Dallasa David O. Brown, koji je za NBC News izjavio kako više nije bilo niti jedne druge opcije osim ove, jer bi sve drugo izložilo djelatnike policije novim opasnostima. Također je izjavio da su bile neutemeljene glasine i izvještaji nekih medija koji su govorili da se osumnjičenik sam ubio. "Osumnjičenik je preminuo od posljedica detoniranja bombe", rekao je Brown.    

Mada nije poznato o kojem modelu robota se radi, pretpostavlja se da je riječ o stroju kojeg koriste "bomb squad" stručnjaci za deaktiviranje eksploziva, pa je pomalo neobično da je robot poslužio na način potpuno suprotan njegovoj osnovnoj zadaći.

Izvor: NBC News

Vezani sadržaji
Ključne riječi policija Bomba Robot Dallas
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam