Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.06.2016. 14:40

Z Tyre 

VIDEO: Najskuplje autogume na svijetu

Gume tvrtke iz Dubaija toliko su skupe da su bez ikakvih problema ušle u Guinessovu knjigu rekorda.

VIDEO: Najskuplje autogume na svijetu

Ako vam nisu dovoljno skupi superautimobili koje možete vidjeti uglavnom samo na nekom sajmu automobila ili ispred radionice Mate Rimca u Svetoj Nedelji, možda će vam biti zanimljiva informacija da postoje autogume koje su čak skuplje od mnogih supermakina.

Ovih dana predstavnici Guinessove knjige svjetskih rekorda dodijelili su plaketu za najskuplje gume na svijetu gumama Z Tyre koje je proizvela tvrtka Sentury Tyre (u vlasništvu Zenisesa), čiji set veličine 295/35/ZR21 107Y XL morate platiti nevjerojatnih 450.000 eura, odnosno 3.371.196 kuna.

Ztyre Guiness svjetski rekord

Ako se pitate čini li ih toliko skupim to što su možda napravljene od zlata, dobrim ste dijelom u pravu. Naime, na ovim se gumama, koje su inicijalno proizvedene u Kini, nalaze ukrasi od dijamanata koje su izradili najbolji draguljari iz tvrtke Joaillier Prive, da bi im završni "touch" dali zlatari iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su ih ukrasili zlatnim listićima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ako se pitate koje su autogume bile najskuplje prije ovih, reći ćemo vam da se radi o gumama za Bugatti Veyron, koje koštaju 25.000 dolara (133.327 kn), što djeluje jako puno, no predstavlja tek mali djelić cijene Z Tyre kompleta.

Najskuplje gume na svijetu već su prodane sretnom kupcu, a sva zarada ide jednoj humanitarnoj organizaciji.

Izvor: SenturyTyre

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam