Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Poginuo čovjek koji je htio dokazati da je Zemlja ravna
Članak
Objavljeno: 24.02.2020. 13:16

Mad Mike Hughes 

Poginuo čovjek koji je htio dokazati da je Zemlja ravna

Hughes je stradao u raketi kućne izrade kojom je htio dokazati da je naš planet ravna ploča.

Poginuo čovjek koji je htio dokazati da je Zemlja ravna

"Mad" Mike Hughes pažnju javnosti je privukao 2018. godine kada se raketom kućne izrade lansirao do visine od 500 metara i potom pomoću padobrana sletio na Zemlju. Mada se raketa tijekom slijetanja razbila, njemu nije bilo ništa, pa je nastavio s planiranjem leta kojim bi trebao svima dokazati da zemlja nije okrugla, već ravna ploča, odnosno da izgleda kao nešto poput frizbija.

Konačni cilj mu je bio podići raketu balonom na helij do stratosfere a potom upaliti raketni motor i dovesti je na visinu s koje bi sebi i svijetu konačno dokazao je li Zemlja okrugla ili ravna ploča

Na njegovu žalost, to mu više neće biti moguće realizirati, jer se tijekom novog pokusnog leta njegova raketa ponovno razbila u kalifornijskoj pustinji, ali ovoga puta se nije uspio spasiti zbog kvara na padobranu.

Mad Mike i njegovi pomoćnici napravili su kućnu raketu u svojem dvorištu za 18.00 dolara koja leti na pogon pare koja se izbacuje kroz mlaznicu, a za slijetanje ne koristi nikakve retrorakete, već običan padobran.

"Ravnozemljaši" su ovime izgubili jednog od najvećih zagovornika, jedinog koji je njihovu teoriju želio dokazati u praksi.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->