Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Newjorška policija vratila robota Spota Boston Dynamicsu
Članak
Objavljeno: 01.05.2021. 10:54

Spot 

Newjorška policija vratila robota Spota Boston Dynamicsu

Policija je otkazala najam robota jer se nije pokazao korisnim u njezinim aktivnostima, a izazvao je i negodovanje građana.

Newjorška policija vratila robota Spota Boston Dynamicsu

Boston Dynamicsov četveronožni robot Spot, jedan od medijski najeksponiranijih robota na svijetu. Mada smo do sada imali prilike vidjeti njegove brojne sposobnosti za razne potrebe spasilačkih, vojnih i policijskih akcija, izgleda da u "stvarnom svijetu" nije toliko koristan kao u promotivnim video filmovima.

Policija New Yorka je unajmila jednog Spota po cijeni od 95 tisuća dolara godišnje, no odlučila je prekinuti najam i vratiti robota Boston Dynamicsu jer nije bila zadovoljna njegovim radom.

Robota kojeg su policajci nazvali Digidog, odlučili su ukloniti iz svojih postrojbi, jer se prema mišljenju Johna Millera, zamjenika Povjerenstva za obavještajne poslove i protuterorizam, našao na meti ljudi koji su njegovu pojavu iskoristili kao argumente o policijskom postupanju vezanom uz rasu i nadzor građana.

Robot kojeg se nekoliko puta moglo vidjeti na očevidima počinjenih zločina, prema mišljenju policije je "jeziv, otuđujući i šalje pogrešnu poruku Newyorčanima".Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->