Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.01.2021. 09:25

Apple 

Je li Apple spreman za svoj prvi auto

Apple svojeg dosadašnjeg višeg podpredsjednika hardvera seli na novi veliki misteriozni projekt.

Je li Apple spreman za svoj prvi auto

Apple je najavio veliko preslagivanje vodstva, koje ukazuje na mogućnost rada na nekom potpuno novom velikom projektu za koji mnogi misle da je prvi Apple automobil, o čemu se već godinama šire glasine i "provjerene" procurjele informacije.

Ukratko rečeno, Apple je odlučio smijeniti Dana Riccia (slika gore) s mjesta višeg potpredsjednika hardvera i zamijeniti ga na toj poziciji s Johnom Ternusom, koji je vodio razvoj hardvera za iPhone 12 i 12 Pro te nedavno za prvi Appleov ARM procesor M1 i u biti je predstavljao zamjenika Dana Riccia u odjelu Appleovog hardvera.

Ono što je posebno zanimljivo je objava u kojoj Apple kaže  da će Dan Riccio "prijeći u novu ulogu, kako bi se fokusirao na novi projekt i podnosio izvještaje direktno Timu Cooku". Dakako, Apple nije objavio o kakvom se projektu radi, no ovo je bilo dovoljno da internetom ponovno počnu kružiti glasine o osnivanju tima za izradu prvog Appleovog automobila koji će voditi upravo Riccio.

Ono što je potvrđeno je da će Ternus na mjestu novog starije potpredsjednika hardvera, što je jedna od najviših pozicija u Appleu, voditi razvojne timove za Mac, iPhone, iPad i iPod, dok za budućnost Dana Riccia tek trebamo čuti neku konkretnu informaciju.

Možda će Riccio doista započeti rad na nekom novom "revolucionarnom" projektu poput automobila, no uvijek postoji mogućnost da je zapravo premješten na neku nižu poziciju, jer je Tim Cook odlučio da je Ternus zaslužio njegovu funkciju, obzirom da se iskazao radom na novim iPhoneovima i posebno na M1 procesoru, koji je Appleovim računalima otvorio neke potpuno nove poslovne niše.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->