Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Telegram: Najveća migracija s WhatsAppa u povijesti
Članak
Objavljeno: 20.01.2021. 09:27

Pavel Durov 

Telegram: Najveća migracija s WhatsAppa u povijesti

Osnivač Telegrama tvrdi da čak i politički vođe sada koriste njegovu komunikacijsku platformu.

Telegram: Najveća migracija s WhatsAppa u povijesti

Promjena politike privatnosti koju je uveo Facebook u WhatsApp, zbog koje korisnici moraju pristati na nove uvjete koji omogućuju dijeljenje nekih njihovih podataka s najvećom društvenom mrežom, izazvala je val prosvjeda, a to su odmah iskoristili najveći konkurenti.

Nakon što je Viber otvoreno pozvao korisnike WhatsAppa da prijeđu na njegov servis, sada to slično čini i Telegram, čiji je osnivač Pavel Durov izjavio da je u posljednjih nekoliko dana došlo do najveće migracije korisnika WhatsAppa u povijesti.

Telegram je na početku godine ostvario brojku od 500 milijuna aktivnih korisnika, a Durov kaže da je broj novoaktiviranih računa u posljednjih nekoliko dana toliko povećan da, kako kaže, "možda svjedočimo o najvećoj digitalnoj migraciji u ljudskoj povijesti". 

U svom postu Durov se osvrnuo i na to što Telegram koriste i brojni svjetski politički vođe, uključujući predsjednike Meksika, Francuske, Brazila, Turske, Singapura, Ukrajine, Uzbekistana, Tajvana, Etiopije i Izraela.

"Za razliku od drugih mreža, Telegram ne koristi netransparentne algoritme da odluči hoće li pretplatnik vidjeti sadržaj na koji se pretplatio ili ne. Uklanjanjem manipulativnih algoritama koji su postali sinonim za tehnološke platforme iz 2010-ih, Telegramovi kanali vraćaju transparentnost i integritet u javnu 'jedan-prema-više' komunikaciju", navodi Durov.

Nedavno je i Elon Musk savjetovao svoje followere da prijeđu na Signal, koji je također zabilježio veliki rast novih korisnika u posljednjih nekoliko tjedana.

Pod pritiskom javnosti, medija i konkurenata, WhatsApp je već objavio odgodu primjene novih pravila na 3 mjeseca, jer kako kaže, "želi svima pružiti dovoljno vremena da razumiju što se mijenja". Također navodi da nova pravila neće utjecati na korisnike, jer se njihovi podaci neće dijeliti s Facebookom ili "trećim stranama", obzirom da se nova politika odnosi samo na poslovne subjekte.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->