Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Demokrati od internetskih servisa traže nove algoritme
Članak
Objavljeno: 24.01.2021. 12:57

SAD 

Demokrati od internetskih servisa traže nove algoritme

Američki Demokrati kažu da su Facebook, Twitter i YouTube pomogli u radikalizaciji ljudi koji su napali US Capitol.

Demokrati od internetskih servisa traže nove algoritme

Grupa od tridesetak odvjetnika američke Demokratske stranke pod vodstvom Toma Malinowskog i Anne G. Eshoo, zatražila je od Facebooka, Twittera i YouTubea uvođenje značajnih promjena u njihovim algoritmima koji se koriste za preporuke sadržaja korisnicima.

Demokrati su svakoj platformi poslali zasebno pismo adresirano na njezinog generalnog direktora (CEO-a) s direktnim linkom na napad na zgradu US Capitola 6. siječnja i detaljnim opisom uloge koju su Facebook, Twittera i YouTube imali u radikalizaciji pojedinaca koji su se pridružili nasilnom upadu u Capitol.

Iako se u pismima priznaju nedavni napori Facebooka, Twittera i YouTubea u boljem moderiranju svojih servisa, demokrati zaključuju da to samo po sebi nije dovoljno za rješavanje problema radikalizacije, posebno u mjeri u kojoj te platforme djeluju. Stoga traže da sve tri tvrtke otklone temeljne nedostatke u svojim algoritmima preporuka.

"Urgiramo kod direktora ovih velikih tvrtki društvenih medija da naprave trajne promjene kojima će ograničiti širenje ekstremnog radikalnog sadržaja, nešto za što smo vidjeli da oni to mogu ali su svjesno odlučili ne učiniti ništa po tom pitanju", navodi Malinowski.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->