Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Javno obješen zbog silovanja i ubojstva djevojčice
Članak
Objavljeno: 15.06.2011. 14:31

Iran 

Javno obješen zbog silovanja i ubojstva djevojčice

Jučer javno obješen Iranac koji je silovao i ubio svoju osmogodišnju nećakinju.

Javno obješen zbog silovanja i ubojstva djevojčice

Državna iranska televizija objavila je danas, kako je jučer u gradu Neyrizu na jugu zemlje, javno obješen čovjek koji je proglašen krivim za silovanje i ubojstvo svoje maloljetne nećakinje. Identitet obješenog nije objavljen u cilju zaštite obitelji ubijene djevojčice.

Muhammad Shabani, državni odvjetnik grada Neyriza izjavio je kako je počinitelj gnusnog zločina bio suprug žrtvine tete, te da je osim silovanja i ubojstva nakon zločina ukrao i njezin zlatni nakit.

Kako bi bio kažnjen u Hrvatskoj?

Da se kojim slučajem ovakvo svirepo silovanje i ubojstvo djeteta desilo u Hrvatskoj, mogla bi se izreći maksimalna kazna do 40 godina, no ukoliko bi se pronašlo nekih olakotnih okolnosti, kazna bi mogla biti i za više od pola tog razdoblja manja, dok bi stvarno provedeno vrijeme u zatvoru bilo još kraće.

 u Hrvatskoj se za silovanje djeteta izriče kazna od 3 do maksimalnih 15 godina zatvora 

U slučaju da netko u Hrvatskoj počini silovanje maloljetnog djeteta, kazna iznosi od 3 do maksimalnih 15 godina, što je doista kriminalno premalo prema prirodi takvog djela.

Ne zagovaramo smrtnu kaznu, niti bismo željeli da hrvatsko pravosuđe imalo sliči na iransko, koje ima najvišu svjetsku stopu izvršenja smrtnih kazni na svijetu, no mišljenja smo da počinitelji takvih kaznenih djela ne bi više nikada smjeli izaći na slobodu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam