Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.12.2015. 13:04

Jackpot 

Insider hakirao Lotto

Bivši direktor sigurnosti lutrije u SAD-u, predviđao dobitne brojeve korištenjem rootkita.

Insider hakirao Lotto

Jedini način da pobijedite sistem je da i sami pripadate sistemu. Takvom devizom vodio se Eddiee Tipton, bivši direktor sigurnosti američke lutrije Multi-State Lottery Association, koji je u saveznoj državi Iowi optužen za korištenje rootkita, malicioznog softvera koji se aktivira pri restartanju računala, kako bi otkrio pobjedničke brojeve unaprijed. U SAD-u se naime, u 37 saveznih država koristi računalo za generiranje slučajnih brojeva koji se izvlače u igrama na sreću, a Tipton je shvatio da se ono baš kao i svako drugo uspješno može hakirati ako ste upućeni u rad algoritama koji to obavljaju.

Nakon što bi došao do dobitnih brojeva, Tipton je angažirao suradnike kako bi ispunili pobjednički listić i potom pokupili novac. Državno odvjetništvo Iowe Tiptona je teretilo za 4 prijevare, tijekom kojih je na taj način došao do 16,5 milijuna dolara, a za to djelo je već osuđen na 10 godina zatvora, no zbog uloženog priziva trenutno se nalazi na uvjetnoj slobodi.

U međuvremenu je potvrđeno da su savezne države Colorado, Wisconsin i Oklahoma isplatile još 8 milijuna dolara dobitnicima povezanim s Tiptonom pa se istraga širi, a državno odvjetništvo smatra kako postoji velika vjerojatnost da na ta 4 otkrivena slučaja, postoji barem još 100 neotkrivenih, koji su Tiptonu i društvu priskrbili ogromne količine novca.

Uglavnom, ako ste mislili da su naši Lotto aparati na kuglice zastarjeli i nesigurni, pa ih treba zamijeniti "100% sigurnim i poštenim" računalima, malo se zamislite. Jackpot! 

Izvor: Chicago TribuneVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->