Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.09.2019. 12:54

Ilegalni streaming 

Ilegalne streaming stranice popularnije od Netflixa

Osam osoba u SAD-u optuženo za pružanje usluga ilegalnog streaminga filmova i serija.

Ilegalne streaming stranice popularnije od Netflixa

Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država (DOJ) podnijelo je optužni prijedlog za 8 osoba koje se tereti za upravljanje ilegalnim servisima Jetflicks i iStreamItAll koji omogućuju streaming medijskih sadržaja.

Oba ta servisa zajednički posjeduju više od 300.000 epizoda TV serija i filmova i zajedno su popularniji od Netflixa i Amazona zajedno. 

Jetflicks je svojim korisnicima naplaćivao uslugu streaminga 9,99 dolara mjesečno, dok iStreamItAll (koji još uvijek nije ugašen) istu uslugu nudi za 19,99 dolara ili 179,99 dolara za čitavu godinu.

DOJ navodi da su servisi koristili kodiranje kako bi preuzimali video s torrent web stranica poput Pirate Baya i potom reproducirali sadržaje preko svojih servera u SAD-i i Kanadi.

Pored toga DOJ je ustanovio da neki sadržaji koje je nudi iStreamItAll nisu uopće bili dostupni za autoriziranju prodaju, preuzimanje i gledanje izvan kino dvorana. 

Optuženike se tereti za više kriminalnih radnji, uključujući zločinačko udruživanje, kršenje kaznenog zakona, pranje novca, povrede autorskih prava i neovlašteno javno emitiranje, a ukoliko im se dokaže krivnja svaki od njih bi mogao dobiti do 5 godina zatvora. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->