Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.04.2015. 10:00

TV5Monde 

ISIS hakirao i srušio francusku TV postaju

Najveću svjetsku TV postaju na francuskom jeziku, njezin web i Facebook profil srušili su hakeri koji podržavaju ISIS.

ISIS hakirao i srušio francusku TV postaju

Francuska TV postaja TV5Monde koja širom svijeta emitira sadržaje na francuskom jeziku, hakirana je i onemogućenma u emitiranju programa puna tri sata, a napadači koji dolaze iz grupe Islamic State Hacking Division, ujedno su "oteli" web stranicu postaje, kao i njezin Facebook profil, na kojem su proglasili "Cyberkalifat", što podsjeća na napad koji su nedavno izveli na servere američke vojske, pa je vrlo vjerojatno riječ o istim hakerima koji podržavaju ISIS.

Nakon hakiranja oglasio se direktor TV mreže Yves Bigot, koji je na Facebooku objavio video u kojem kaže da je operativnost "ozbiljno ugrožena" napadom.

Mada se TV program sada emitira, te je Facebook stranica postaje u funkciji, službena web stranica TV5Monde.com je i dalje nedostupna. 

TV5Monde

Kao i u slučaju s hakiranjem američkih vojnih sustava, tijekom ovog napada ISIS je objavio identitete bliske rodbine francuskih vojnika, te je zaprijetio vojsci koja je dio koalicije koja omogućuje zračnu podršku protiv ISIS-ovih kopnenih jedinica koje su nedavno zauzele (oslobodile) irački grad Tikrit. 

Izvor: TV5Monde [Facebook]Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook web Hakeri iSIS TV5Monde
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->