Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.03.2024. 12:32

xAI 

Grok AI chatbot stiže svim X Premium korisnicima

Muskov AI chatbot do sada je bio dostupan samo korisnicima skupljeg Premium+ modela na X mreži.

Grok AI chatbot stiže svim X Premium korisnicima

Elon Musk i ekipa iz xAI-ja razvili su Grok AI chatbota s idejom da konkurira OpeanAI-jevom ChatGPT-u i omogućili su njegovo korištenje isključivo pretplatnicima X Premium+ modela pretplate koja se plaća 16 USD mjesečno.

Sada je Musk objavio da će proširiti dostupnost Groka na X-u, ali ne svim korisnicima, već samo onima koji imaju "obični" Premium model koji se plaća 8 dolara mjesečno.

Muskovog xAI chatbota pokreće model generativne umjetne inteligencije Grok-1, koji predstavlja konkurenciju GPT modelu OpenAI-ja, a ovaj mjesec ga je lansirao kao open source.

Muskov-Grok-AI-postao-open-source_VIDIClanakNaslovna

Zanimljivo je da je Musk tužio Sama Altmana i OpenAI, mada je bio jedan od većih investitora u kompaniju, s tvrdnjom da samo ganjaju zaradu i ne posvećuju se ideji koja ih je vodila od početka kao neprofitnoj organizaciji.

OpenAI je rekao da je Musk dobro znao da će tvrtka prijeći u profitni subjekt i izvorno je želio većinski ulog u njoj, kontrolu nad početnim upravnim odborom i mjesto glavnog izvršnog direktora, što bi moglo značiti da je Musk tužbu podnio isključivo zbog toga što mu je propao plan da na neki način preuzme OpenAI. U tome možda leži razlog što je Grok AI postao open source, mada je malo smiješno što za njegovo korištenje na X-u morate plaćati pretplatu na Premium model. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi X Grok AI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->