Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Govor mržnje prema Kinezima se povećao za 900 posto
Članak
Objavljeno: 30.03.2020. 13:13

L1ght 

Govor mržnje prema Kinezima se povećao za 900 posto

Pandemija koronavirusa je dovela do ogromnog povećanja govora mržnje prema Kini i Kinezima na Twitteru.

Govor mržnje prema Kinezima se povećao za 900 posto

Organizacija L1ght, specijalizirana za mjerenje "online toksičnosti", objavila je izvještaj u kojem upozorava na veliko povećanje govora mržnje prema Kini i kineskim državljanima na Twitteru.

U njihovom izvještaju se govori da je govor mržnje prema Kini i Kinezima narastao za čak 900 posto, a tijekom istraživanja otkrili su da su jako postali popularni hashtagovi poput #Kungflu, #chinesevirus i #communistvirus, koje korisnici koriste u tweetovima o koronavirusu.

L1ght je analizirao milijune web stranica, društvenih mreža, tinejdžerske chat forume i gaming stranice od prosinca 2019. do danas, uključujući tekstove, slike, video i audio snimke kako bi identificirao govor mržnje, cyberbullying i općenitu online toksičnost. Otkrili su da je od tada do danas količina govora mržnje drastično narasla nakon što je Kina objavila podatke o opasnom virusu koji se pojavio u Wuhanu.

Osim postova s govorom mržnje na društvenim mrežama zabilježen je i porast reportaža određenih medija koji potiču mržnju prema Azijatima, što potkrepljuju primjerom u kojem je Sky News Australia svoju reportažu o korona virusu naslovila "Kina je svjesno donijela koronavirus svijetu".

Ksenofobiji doprinosi i američki predsjednik Donald Trump koji COVID-19 u svojim izjavama često naziva "kineskim virusom".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->