Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • VIDEO: Utrke pravih vozača postale najgledaniji eSport
Članak
Objavljeno: 25.03.2020. 10:54

eNASCAR 

VIDEO: Utrke pravih vozača postale najgledaniji eSport

Prvu eNASCAR utrku u kojoj su sudjelovali pravi vozači na televiziji je pratilo 903 tisuće gledatelja.

VIDEO: Utrke pravih vozača postale najgledaniji eSport

Kružne NASCAR utrke su jedan od najpopularnijih i najpraćenijih sportova u SAD-u, a kako je zbog koronavirusa otkazano i to natjecanje, mnogi fanovi su bili jako razočarani. NASCAR i TV mreža Fox Sports odlučili su stoga eksperimentalno pokrenuti prvu sezonu eSport NASCAR utrka u kojoj sudjeluju samo pravi vozači utrka pod nazivom eNASCAR iRacing Pro Invitational Series, kako bi vidjeli hoće li to privući gledatelje na gledanje utrka na Fox Sports 1 TV kanalu.

Kako se pokazalo iz prve utrke koja je održana 21. ožujka, ovo je bilo pravi pogodak, jer je TV prijenos virtualne utrke gledalo čak 903.000 gledatelja, što je eNASCAR pretvorilo u najgledanije eSport natjecanje svih vremena.

To je uvjerilo Fox i NASCAR da nastave s natjecanjem, pa će se 29. ožujka održati druga utrka na virtualnoj stazi Texas Motor Speedway.

Kako se čini, vozači su ovime jako oduševljeni, ali i njihove obitelji koje sada mogu pratiti natjecanja bez straha da će im se tate i muževi razbiti i ozlijediti, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Za očekivati je da će se i druga sportska natjecanja prebaciti u virtualni svijet, pa ćemo možda uskoro imati priliku vidjeti derbi Dinama i Hajduka u kojem će se direktno sučeliti Bjelica i Tudor s igračima koji će ih slušati puno bolje od pravih.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->