Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.03.2020. 09:29

Bitrate 

I Facebook smanjuje kvalitetu videa u Europi

Zahtjevi za video streamingom su se jako povećali, a popularne platforme se protiv toga bore smanjivanjem kvalitete.

I Facebook smanjuje kvalitetu videa u Europi

YouTube, Amazon, Apple TV+, Disney+ i Netflix već su najavili smanjivanje kvalitete videa u Europi zbog povećanja zahtjeva za video streamingom sadržaja od strane europskih korisnika uslijed pandemije koronavirusa COVID-19, koja je izazvala masovni ostanak korisnika kod kuće.

Njima se sad pridružuje i Facebook, koji također planira reducirati kvalitetu videa u Europi, s ciljem smanjenja optrećenja internetskih providera, što je za Endgadget potvrdio glasnogovornik najveće društvene mreže.

Facebook kaže da će svaki video imati manju potrošnju podataka, no korisnici najvjerojatnije neće primijetiti veće promjene u kvaliteti slike. Promjena će se odnositi na obje Facebookove platforme, samu društvenu mrežu i Instagram.

Amazon Prime Video, Apple TV+ i Netflix su to učinili smanjivanjem "bitratea", broja računalnih bitova poslanih ili obrađenih u sekundi. Filmovi s većim bitrateom izgledaju manje pikselizirano, posebice u scenama s puno akcije (kretanja), ali koriste više podataka. Netflix kaže da će smanjivanje bitratea dovesti do uštede od 25% podataka u video streamingu, pa to možemo očekivati i od drugih platformi poput Facebooka.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->