Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.01.2016. 14:22

Dubai font 

Dubai naručio svoj font od Microsofta

Dubai će postati prvi grad koji će dobiti svoj vlastiti font, a izraditi će ga dizajneri u Redmondu.

Dubai naručio svoj font od Microsofta

Microsoft sigurno nije tvrtka kod koje biste naručili izradu fonta za svoje potrebe, no ako zastupate grad Dubai u kojem teku med, mlijeko i nafta u potocima, bez problema si možete priuštiti angažiranje dizajnera jedne od najvećih svjetskih ICT kompanija.

Ovo je potvrdio i Microsoftov CEO Satya Nadella, izjavivši da će "tvrtka učiniti najbolje kako bi uspješno realizirala projekt po najvišim standardima". Potvrda tog pomalo neobičnog angažmana dolazi i od njegovog veličanstva Šeika Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktouma, okrunjenog princa i predsjednika izvršnog vijeća Dubaija, koji je izjavio da je "jako uzbuđen što će surađivati s najvećim svjetskim softverskim gigantom na jednom ovako važnom projektu".

Dubai

Prema potpisanom ugovoru, Microsoft će za Dubai morati izraditi latinične fontove za engleski jezik, ali i arapske, a oni bi trebali prezentirati Dubai kao grad s najvećim vizijama na svijetu.

Ako se pitate što će Dubaiju uopće vlastiti font, valja naglasiti da to nije iz čiste obijesti i viška zlata i dragulja, već grad želi koristiti Dubai font u svim Microsoftovim proizvodima koji se prodaju u tom Emiratu, pa bi na njemu na kraju mogao još i zaraditi (zajedno s Microsoftom).  

Izvor: Gulf NewsVezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft Dubai Satya Nadella font
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->