Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.04.2018. 15:44

Kina 

Dronovi švercali iPhoneove vrijednosti 80 M dolara

Uhićena grupa Kineza koja se specijalizirala za švercanje iPhoneova dronovima.

Dronovi švercali iPhoneove vrijednosti 80 M dolara

Do sada smo već čuli da se dronovi sve češće koriste u švercanju droge, no  švercerima je izgleda postalo zanimljivo i švercanje iPhoneova

Kineska policija privela je članove bande koji su iz slobodne zone Hong Konga u Kinu dronovima švercali iPhoneove, na čemu su, kako tvrde, zaradili 80 milijuna dolara.

Kineska policija kaže da je privela 26 osumnjičenika koji su švercali obnovljene (refurbished) iPhoneove u ukupnoj vrijednosti od 79,8 milijuna dolara koje su prodavali u Kini kao nove. Na dronove su bile zavezane vrećice u kojima je bilo do 10 iPhoneova, a u svakom letu su prelazili granicu širine oko 200 metara. Čitava operacija se odvijala u tišini pod okriljem mraka, a kineske vlasti kažu da se na taj način u samo jednoj noći moglo prošvercati do 15.000 iPhoneova.

Kina je prošle godine donijela zakon po kojem svi vlasnici privatnih dronova svoje letjelice moraju registrirati kako bi se spriječile zlouporabe, no šverceri se očito time nisu previše zamarali, pa im sada prijete drastične kazne.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam