Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Trump raspravlja o školskom nasilju s game developerima
Članak
Objavljeno: 02.03.2018. 12:35

Bijela kuća 

Trump raspravlja o školskom nasilju s game developerima

Američki predsjednik je izgleda našao prave krivce za ubojstva u školama.

Trump raspravlja o školskom nasilju s game developerima

Nakon prošlomjesečnih ubojstava u školi Stoneman Douglas High School u Parklandu, širom SAD-a sve više se prosvjeduje protiv čuvenog drugog amandmana o pravu svakog Amerikanca na pištolje, puške, protuavionske topove i haubice, no predsjednik Trump traži da se naoružaju učitelji, a ujedno je počeo tražiti krivce u, pogodit ćete, industriji video igara.

U najnovijem brifingu Bijele kuće tajnica za odnose s tiskom Sarah Saunders izjavila je da će se Trump uskoro susresti s predstavnicima industrije video igara kako bi vidio što se može učiniti po pitanju zaštite škola širom zemlje.

Drugim riječima, u Americi ništa novo. Tamo se dobro zna da su video igre i heavy metal glazba glavni okidač tinejdžerima za kretanje u ubilačke pohode školskim hodnicima i učionicama, a to što svatko može kupiti oružje za 5 minuta u trgovačkom centru, banci i mesnici je potpuno sporedna stvar.

Sastanak s game developerima je planiran za idući tjedan, a nas žarko zanima s kime će se to Trump sastati i kakve će zaključke donijeti, iako već slutimo odgovor.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam