Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.03.2018. 10:35

Wheelchair accessible 

Google Maps: Navigacija za invalide

Nova značajka zasad će funkcionirati samo u velikim svjetskim prijestolnicama.

Google Maps: Navigacija za invalide

Google je objavio da njegova aplikacija Maps (Karte) dobiva novu značajku koja bi trebala pomoći ljudima u invalidskim kolicima i osobama koje imaju problema s mobilnošću. Obzirom da ljudi sve češće koriste Google Maps za navigaciju i pronalaženje najbržih ruta do željenih destinacija, Google je zaključio da bi to trebao omogućiti i osobama koje imaju problema s kretanjem, posebice onima u invalidskim kolicima, pa je u karte dodao značajku "wheelchair accessible routes". Odabirom te značajke pri planiranju putovanja na mapama će vam se prikazati rute na kojima se možete kretati u kolicima, što znači da vam se na putu neće ispriječiti nepremostive prepreke poput stepenica i visokih nogostupa.

Google Wheelchair Routes

Google kaže da će se nova značajka u početku naći samo u velikim svjetskim prijestolnicama koje uključuju London, New York City, Tokio, Mexico City, Boston i Sydney, no surađivat će s nadležnim vlastima u mnogim zemljama, kako bi se proširila svijetom.

Obzirom da recimo u Zagrebu nije ispravno niti jedno dizalo za prijevoz invalidskih kolica u pothodnicima, da ne postoji mogućnost samostalnog ulaska invalida u niskopodni tramvaj, pa čak ni da invalid uđe u zgrade brojnih društava i udruga invalida, bojimo se da za gradove u Hrvatskoj nećete tako brzo vidjeti oznaku "wheelchair accessible" u Googleovim kartama. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->