Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.12.2022. 16:20

Microsoft 

Call of Duty igre dolaze na Nintendo konzole

Microsoft je potpisao sporazum po kojem će donijeti Call of Duty franšizu na Nintendove konzole.

Call of Duty igre dolaze na Nintendo konzole

Nakon što je Sonyu ponudio ugovor na 10 godina kojim obećava da će u slučaju akvizicije Activision Blizzarda sve buduće naslove iz franšize Call of Duty donositi istovremeno na PS5 kao i na PC i Xbox platforme, Microsoft sada to isto obećava i Nintendu.

Kao i u prethodnom slučaju, ovaj potez je namjera Microsofta da udobrovolji regulatore koji trebaju odobriti akviziciju Activision Blizzarda za 68,7 milijardi dolara, obzirom da im ekipa iz Redmonda želi poručiti da nemaju namjeru zadržati ekskluzivna prava na franšizu za svoju Xbox platformi, pa time automatski pokazuju da akvizicija neće štetiti konkurenciji. 

Ukoliko to prođe, Call of Duty igre će u sljedećih 10 godina dolaziti na Switch konzole, ali i na druge Nintendove konzole idućih generacija.

Može li Nintendova konzola uopće tehnički podržati vizualnu kvalitetu CoD igara i osigurati pristojan broj sličica u sekundi je već drugo pitanje, no to sve mogu riješiti developeri koji sigurno mogu donijeti pristojnu kvalitetu uz minimalno đrtvovanje performansi, mada ne trebate očekivati napredni ray tracing i druge grafičke poslastice kao na računalima i PS5/Xbox Series konzolama.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nintendo Call of Duty
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->