Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.12.2022. 12:44

PUBG Mobile 

Besplatna igra zaradila 9 milijardi dolara

Igrači su na svoje mobilne uređaje instalirali PUBG Mobile 1,1 milijardu puta i trošili 5,2 milijuna dolara dnevno.

Besplatna igra zaradila 9 milijardi dolara

Igra PlayerUnknown's Battlegrounds, poznatija kao PUBG, jedan je od prvih, najboljih i najpopularnijih battle royale naslova za PC. No kada je licencu za nju otkupio Tencent i uz pomoć Kraftona i Level Infinitea doveo je 2018. godine na mobilne platforme (Android, iOS) pod naslovom PUBG Mobile započeo je njezin novi život koji ju je pretvorio u tvornicu za štancanje novca.

Igra koja je za preuzimanje i igranje u potpunosti besplatna, upravo je po zaradi prešla 9 milijardi dolara i to od kupnje "kozmetike", odnosno "skinova" opreme, oružja, odjeće i vozila, koji nemaju nikakav utjecaj na uspješnost igranja.

Drugim riječima, PUBG Mobile nije takozvana "pay to win" igra, već vam svi dodaci koje kupite služe samo za pokazivanje i bildanje vašeg ega, a koliko ćete biti uspješni u igranju ovisi isključivo i dalje o vašem skillu.

Tencent je nakon PUBG-a od Activisiona otkupio i licencu za Call of Duty, pa je CoD Mobile također postao tvornica novca kineskoj kompaniji, iako je također u potpunosti besplatan.

Nitko vas ne tjera trošiti novac u besplatnim igrama, ali vi ga svejedno rado trošite. Cool.

Vezani sadržaji
Ključne riječi PUBG Mobile
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->