Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.04.2018. 10:52

Zdrava jabuka 

Apple se čitav napaja obnovljivom energijom

Apple kaže da svi njegovi pogoni dobivaju 100% energije iz obnovljivih izvora.

Apple se čitav napaja obnovljivom energijom

Mada se proizvodnja njegovih uređaja često dovodi u vezu s kineskim tvornicama u kojima su briga za okoliš i radni uvjeti radnika zadnje stavke, Apple već duže vrijeme nastoji postati tvrtka koja će u cijelosti biti pogonjena zdravom energijom iz obnovljivih izvora.

Apple obnovljiva energija 3

U svom najnovijem medijskom priopćenju Apple navodi da mu je to napokon uspjelo, pa svi njegovi dućani, uredi, podatkovni centri, na lokacijama 43 zemlje širom svijeta  rade na energiju iz obnovljivih izvora. Pored toga, Apple tvrdi kako se njegovih 23 partnera dobavljača obavezalo da će iPhoneove, Macove i druge proizvode također proizvoditi na čistu energiju. 

Apple obnovljiva energija 2

To ne znači da će se uvjeti rada i zaštite okoliša promijeniti preko noći u svim tvornicama koje proizvode dijelove za iPhoneove, jer one još uvijek većim dijelom rade na fosilna goriva, no Apple se doista trudi nešto promijeniti, pa trenutno ima 25 projekata obnovljive energije, koji stvaraju oko 626 megavata struje, a uskoro će upogoniti još 15 pa će dobivati oko 1,4 gigavata.

Apple obnovljiva energija 4

Sustavi uključuju solarne elektrane, vjetroelektrane, ali i gorive ćelije te mikro-hidro elektranske sustave. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple obnovljivi izvori energija
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->