Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.03.2018. 09:07

BATTLE4SPLIT 2018 

Gaming u Splitu za 25000 kuna

Split će ovog svibnja okupiti više od 2000 gamera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Gaming u Splitu za 25000 kuna

Splitska gaming organizacija otvorila je prijave za drugi po redu regionalni eSport turnir pod nazivom ''Battle4Split 2018''. Natjecanje u najpopularnijim računalnim igrama CS:GO i League of Legends, ove godine će dobiti pojačanje. Naime, završnica digitalne bitke za Split održat će se kroz dva vikenda za redom; 18.-20.5. timovi će se, kao i prošle godine, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu boriti u CS:GO i League of Legends igrama, dok je period 25.-27.5. rezerviran za najpopularniju digitalnu inačicu nogometa FIFA 18 u trgovačkom centru Mall of Split.

Svoje mjesto na LAN završnici timovi će osigurati na jednom od četiri CS:GO ili Legaue of Legends online kvalifikacijska turnira koji se održavaju od 10.3. do 28.4. Igrači iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije svoj tim mogu besplatno prijaviti na www.battleforsplit.com i ući u borbu za nagradni fond od 25.000 kn. Prvi CS:GO kvalifikacijski turnir je održan u subotu, 10.3., nakon kojeg su svoje mjesto na završnici osigurali timovi NK Rudeš i H8. Tko su prvi League of Legends natjecatelji koje ćemo gledati u Splitu, saznat ćemo ove subote. FIFA 18 natjecanje nema kvalifikacije, već će prijave za završnicu biti otvorene mjesec dana uoči turnira na web stranici. Natjecanje je otvoreno i besplatno za sve ljubitelje ove nogometne igre.

Besplatni zabavni sadržaj za posjetitelje

Osim natjecateljskog dijela turnira, za sve posjetitelje će biti organiziran besplatni zabavni sadržaj u sklopu Party zone. Sponzorski prostor opremljen računalima, gadgetima, konzolama, VR i AR uređajima, hranom, pićem i nagradama će cjelodnevno biti dostupan svim posjetiteljima. Zahvaljujući potpori Splitsko-dalmatinske županije / ICT Županije, u sklopu manifestacije će biti održan i Innovation Exhibiton. Izložba lokalnih projekata, startupa i znanstvenih postignuća iz područja inovacija, tehnologije i IT-a za cilj ima popularizirati tehnologiju i STEM industriju. VR, AR, smart inovacijska rješenja poznatih tvrtki i najmoderniji uređaji samo su neki od projekata koji će biti prezentirani.

Humanitarno natjecanje ''ICT4KIDS powered by ICT županija''

U sklopu manifestacije će se održati i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. U trgovačkom centru Mall of Split, 27. svibnja, lokalne tvrtke će se boriti s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu. Sva kotizacija u obliku donacije će biti donirana Dječjem domu Maestral u svrhu kupovine kombi vozila za prijevoz djece do škole. Pozvane su sve tvrtke iz područja IT, gaming i komunikacijske industrije da svojim sudjelovanjem podrže ovu akciju.

Zbog velikog broja eSport entuzijasta iz cijele regije koji nisu u mogućnosti fizički prisustvovati događaju, prijenos uživo svih mečeva, uključujući i kvalifikacijskih, omogućen je preko Twitch platforme. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->