Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: VR igra u kojoj ste slijepi
Članak
Objavljeno: 10.04.2018. 10:16

Blind 

VIDEO: VR igra u kojoj ste slijepi

Ovaj psihološki VR triler dolazi na Oculus Rift, HTC Vive i PlayStation VR.

VIDEO: VR igra u kojoj ste slijepi

Developerski studio Tiny Bull Studios u drugoj polovici ove godine lansirat će novu VR igru pod nazivom Blind koja će se naći na sve tri high-end VR platforme, Riftu, Viveu i PSVR-u.

U ovom psihološkom trileru za virtualnu stvarnost naći ćete se u ulozi mlade žene koja se budi s vrlo malo sjećanja i šokira se spoznajom da je izgubila svoje čulo vida. Ako se pitate kako je moguće spojiti sljepoću glavnog lika i VR u jednu igru, Tiny Bull Studios je to odradio vrlo inovativno.

Naime, igrajući iz prvog lica slijepe junakinje koristit ćete zvuk, odnosno eholokaciju kako biste se mogli kretati naokolo i istraživati mističnu i zastrašujuću palaču u kojoj se odvija radnja. To znači da ćete kuckati bijelim štapom naokolo, a zvučni valovi koji se odbijaju od zidova, objekata i drugih likova stvarat će vam nakratko vizualne slike, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Gameplay se u osnovi svodi na istraživanje, rješavanje zagonetki i otkrivanje misterija, no čitavo vrijeme ćete se morati čuvati zlokobnog i opasnog upravitelja koji će vas proganjati, a njega vaša junakinja uopće ne može ili ne želi vidjeti.

Ideja nam se čini doista originalna, pa vjerujemo da bi igra mogla imati uspjeha, ponajviše među gamerima koji traže nešto drugačije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam