Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Apple plaća kaznu zbog namjernog usporavanja iPhoneova
Članak
Objavljeno: 01.06.2020. 16:20

Italija 

Apple plaća kaznu zbog namjernog usporavanja iPhoneova

Talijanski sud je odbio žalbu Applea koji će sada morati platiti kaznu od 10 milijuna eura.

Apple plaća kaznu zbog namjernog usporavanja iPhoneova

Nezavisni testovi provedeni 2017. godine, ukazali su da je Apple u svoje iPhone telefone namjerno ugradio tajni sustav koji im smanjuje performanse, pa je talijanski sud protiv njega 2018. godine podnio sudsku tužbu.

Nakon što je iste te godine izgubio sudski spor Apple se prema očekivanjima žalio, no talijanski sud je žalbu sada odbio, pa je presuda postala pravomoćna, što znači da će tvrtka iz Cupertina morati platiti kaznu u visini od 10 milijuna eura.

Nakon što su testovi ukazali da se iPhoneovi usporavaju zbog promjena implementiranih u iOS, Apple je proznao da je usporavanje performansi ugradio zbog degradacije baterija, kako bi održao autonomiju uređaja čak i kada su baterije stare.

Ubrzo nakon toga Apple je uveo promjene, pa je tu praksu zamijenio programom za zamjenu baterija, koji omogućuje korisnicima da svoju staru bateriju zamijene po posebno povoljnoj cijeni od 29 dolara, što je znatno manje od pune cijene od 79 dolara. Pored toga, Apple ju u iOS implementirao dodatno praćenje stanja baterija, a korisnicima se sada omogućuje da isključe sustav usporavanja koji se automatski pokreće kada razina degradacije baterije postigne određenu vrijednost.

Appleu to neće pomoći u izbjegavanju plaćanja kazne talijanskom sudu, koji smatra da su zbog te skrivene značajke mnogi korisnici kupovali nove telefone kada su im pale performanse iPhonea, što im je izazvalo dodatne troškove. Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple sud Italija iPhone iOS usporavanje
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->