Nalazite se
Poraz CDU-a na pokrajinskim izborima
Nakon 55 godina 

Poraz CDU-a na pokrajinskim izborima

Nakon 55 godina vladavine u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg, njemački demokršćani (CDU) kancelarke Angele Merkel doživjeli su poraz.

Kina proizvodi lažnu rižu od plastike
Dobar tek

Kina proizvodi lažnu rižu od plastike

Kinezi se u vezi prehrane snalaze kako god znaju i umiju. Najnoviji skandal u zemlji koja tijekom godine pojede najviše riže na svijetu govori o riži koja se proizvodi od krumpira i plastike. 

Kolumna - Igor Sečen o tsunami uroti
Kolumna 

Kolumna Igor Sečen - Svijet urota i crnih operacija

Potres je pomaknuo Zemljinu os. Tko je pravi krivac?

Bazen s nuklearnim gorivom ključa
Strah od nove katastrofe 

Bazen s nuklearnim gorivom ključa

Japanska nuklearna elektrana Fukushima doživjela je nove probleme nakon što je bazen sa šipkama s nuklearnim gorivom umalo dosegao točku ključanja. Situacija u četiri reaktora je pod kontrolom, no reaktori 2 i 3 ostaju problematični.

Gadafi napada Bengazi!
Saveznici danas interveniraju? 

Gadafi napada Bengazi!

Iako je Moamer Gadafi rekao da trenutačno prekida s napadima na pobunjeničku utvrdu Bengazi, to se ipak nije dogodilo. Izvori iz Libije kažu ga planiraju osvojiti već danas. S druge strane, saveznici bi već danas mogli početi s intervencijom.

Twitter mora dati informacije
Sud presudio 

Twitter mora predati informacije o korisnicima

Sud u američkoj saveznoj državi Virginia odlučio je da Twitter američkoj vladi mora izručiti informacije o tri korisnika koji su bili u kontaktu s organizacijom Wikileaks.

Manji problemi s internetom u Japanu
Unatoč potresu 

Internet u Japanu bilježi samo manje probleme

Iz Japana ovih dana ipak stiže jedna dobra vijest za svijet, koji je sve više ovisan o modernim telekomunikacijama: internetska mreža se zbog potresa suočila samo s manjim problemima.

Njemačka ipak ne produžava rad nuklearki
Japan tjera na razmišljanje 

Njemačka ipak ne produžava rad nuklearki

Zbog trenutnih događaja u Japanu, Njemačka bi mogla odgoditi već donesenu odluku o produljenju životnog vijeka nuklearnih centrala. Rekao je to njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle, a vijest bi uskoro trebala objaviti kancelarka Angela Merkel.

Japanu prijeti eksplozija trećeg reaktora?
Zbog mogućeg taljenja 

Japanu prijeti eksplozija trećeg reaktora?

Šef japanske pokrajinske policije rekao je tamošnjoj televiziji NHK da je u potresu i tsunamiju u prefekturi Miyagi, koja se nalazi najbliže epicentru, vjerojatno poginulo više od 10 tisuća ljudi.