Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.06.2024. 15:03

UEFA EURO 2024 AI 

Što kažu ChatGPT i Gemini o ishodu današnje utakmice

Nakon raznih vidovitih baba i Milana, vrijeme je da čujemo kako će Hrvatska proći sa Španjolskom prema mišljenju dva popularna AI modela.

Što kažu ChatGPT i Gemini o ishodu današnje utakmice

Dok je na kladionicama jasno da je Španjolska veći favorit od Hrvatske u današnjoj utakmici na Euru, javljaju se brojni vračevi, šamani, vidoviti Milani, hobotnice i majmuni koji svijetu pružaju svoje prognoze ishoda prve utakmice Hrvatske na ovogodišnjem europskom nogometnom prvenstvu.

Mada smo se mi sami htjeli držati po strani od bilo kakvih pogađanja, obzirom da nam u tome smeta srce, odlučili smo vidjeti što o tome misle dva najpopularnija AI chatbota današnjice, Open AI-jev ChatGPT i Googleov Gemini.

Obojici smo postavili isto pitanje:

Kako će završiti utakmica Hrvatska-Španjolska na UEFA EURO 2024 prema tvojim predviđanjima?

Evo odgovora koji vam možda neće pomoći da dignete lovu na kladionici, ali će vam pokazati koliko su LLM-ovi oprezni po ovim pitanjima.

GEMINI AI: Još uvijek učim kako odgovoriti na to pitanje. U međuvremenu probajte pronaći odgovor na Google pretraživanju.

ChatGPT: Kao umjetna inteligencija, nemam mogućnost predviđanja ishoda sportskih događaja s bilo kakvom preciznošću. Ishod utakmica ovisi o mnogim faktorima, uključujući trenutnu formu igrača, taktiku trenera, ozljede i mnoge druge nepredvidive elemente.

Međutim, mogu vam dati općenitu analizu oba tima temeljenu na povijesnim podacima i nedavnoj formi, ako vas to zanima. Možete li mi reći više o trenutnom stanju oba tima ili o specifičnim igračima na koje biste željeli da se usredotočim?

VIDI: Ovo je zadnje natjecanje Luki Modriću za Hrvatsku.

ChatGPT: Uzimajući u obzir da će UEFA EURO 2024 biti posljednje natjecanje za Luku Modrića u reprezentaciji Hrvatske, to može imati značajan emotivni utjecaj na tim. Evo nekoliko ključnih elemenata koji bi mogli utjecati na ishod utakmice Hrvatska-Španjolska:

1. Motivacija i iskusni lider: Luka Modrić je jedan od najvažnijih igrača Hrvatske i njegov odlazak može dodatno motivirati tim da pruži svoj maksimum kako bi mu pružili dostojan oproštaj. Njegovo iskustvo i liderstvo na terenu su neprocjenjivi.

2. Forma i ozljede: Ako su ključni igrači obje ekipe u dobroj formi i bez ozljeda, utakmica će biti vrlo konkurentna. Analiza forme oba tima neposredno prije turnira može pružiti bolje predviđanje.

3. Taktika i strategija: Oba trenera će pažljivo pripremiti strategije za ovu važnu utakmicu. Hrvatska može računati na iskustvo i kreativnost Modrića u sredini terena, dok Španjolska obično igra posjednu igru s naglaskom na brzu izmjenu lopte.

4. Povijesni rezultati: Povijesni susreti između Hrvatske i Španjolske mogu nam dati određeni uvid. Na primjer, na UEFA EURO 2020, Hrvatska i Španjolska su odigrali uzbudljivu utakmicu koja je završila pobjedom Španjolske nakon produžetaka (5-3).

5. S obzirom na sve ove faktore, moguće je da će utakmica biti vrlo izjednačena i napeta. Emotivni naboj zbog oproštaja Luke Modrića može dati dodatnu snagu Hrvatskoj, ali Španjolska je uvijek opasna ekipa s mnogo talentiranih igrača.

Predviđanje točnog rezultata je vrlo teško, ali možemo očekivati kvalitetnu i uzbudljivu utakmicu s mogućim tijesnim ishodom.

Evo kao što vidite, Gemini se uopće ne želi baviti ikakvim sportskim prognozama, dok ChatGPT možete navesti da vam kaže nešto više ukoliko mu pružite neku dodatnu informaciju.

Naprijed Hrvatska!

Vezani sadržaji
Ključne riječi ChatGPT Gemini AI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->